Havrekjeks uten melk

I dag ble det havrekjeks som skulle utfordres og det ble litt opp og ned med stekingen. Men vi endte opp med to stappfulle kakebokser med nydelige havrekjeks. Men jeg hadde dobbel røre.
Du trenger:
125 g smør uten melk
2 dl sukker
1 egg
3 dl havregryn
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 200/180 grader. 
Det var stekingen som skapte litt problemer.
Derfor må du se din egen ovn litt an. 

Pisk smør og sukker hvitt.
Tilsett egget og bland godt.
Bland sammen mel, havregryn, bakepulver og
vaniljesukker i en bolle. 
Bland det tørre inn litt om gangen.

Som du ser på bilde så ender du opp med en nokså klissete deig. Ikke vær kjip med melet når du forsiktig triller ut deigen til en pølse. Ikke trill ut så mye deig om ganga.
Kutt opp i passelige biter, rull til en ball og legg på brett med bakepapir. 



Stekes så på 180/200 grader i ca 5 min.
Det kommer litt an på ovnen som sagt.
Kjeksene skal blåse seg litt opp i ovnen og når de faller sammen så har de stekt litt for lenge. Hvis de faller sammen før de har fått litt farge, så er ovnen for kald.
De to siste brettene mine ble helt perfekte, men alle de andre som falt sammen ble også kjempe gode. Så det er nok bare smak og behag og litt tålmodighet som avgjør resultatet.

LYKKE TIL!!!


Etiketter: , , ,