Enkel brownie uten melk og gluten

Her kommer en super enkel oppskrift på en fantastisk god brownie. Denne er uten melk og uten gluten, men det er valgfritt og kan byttes ut med vanlig mel. Denne slenger du kjapt ihop hvis du får uventede gjester eller du bare får lyst på noe godt. Oppskriften er beregnet på en langpanne, men jeg pleier å halvere den for så å steke den i en mindre form. Da trenger den bare steke i 15 minutter. Denne gangen var det Mathias som var kokk mens jeg var fotograf og Tilde var linselus og masekopp.

OPPSKRIFT BROWNIE UTEN MELK OG GLUTEN
200 g mørk sjokolade uten melk
4ss smør uten melk
4ss visp go green (pisket krem uten melk)
6 egg
200g sukker
4ss glutenfritt mel
2ss kakao (ikke nesquick)
1ts bakepulver

Smelt smør og sjokolade i en gryte og la den stå på benken til kjøling.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i mel, kakao og bakepulver og rør sammen.
Bland kremen i den smelta sjokoladen.
Hell sjokoladen over i røra og bland sammen.

Stekes på 170 grader, midt i ovnen i ca 20-25 min. Hvis den stekes for lenge så blir det bare vanlig sjokoladekake. Den skal "blåse" seg litt opp i ovnen for så å falle sammen når den tas. Husk å bruke bakepapir.










Etiketter: , , , , , , ,