Rosa kake i bursdag - silkekrem(smørkrem) uten melk

I dag skulle Tilde i bursdag til bestevenninnen sin, og siden vi var oppe før fuglene, så bakte vi sjokoladekake før jeg skulle på jobb. Og selvfølgelig måtte vi ha rosa krem på. Dette er da smørkrem som er blitt litt modifisert og har nå fått nytt og mer positivt ladet navn, silkekrem. Og etter flere forespørsler, så kommer oppskriften her.

OPPSKRIFT SILKEKREM
200g smør uten melk bordpakning, romtemperert
1ss havremelk
6-8ss melis (du bestemmer selv hvor søt du vil ha kremen)
2 ss go green visp
valgfri farge (jeg bruker de kremete, ikke kondittorfarge)
Hvis du vil ha sjokoladekrem så tilsetter du bare 2 plater smeltet kokesjokolade uten melk.
Når du smelter sjokoladen, så gjør dette i en glassskål i en gryte med kokende vann. Viktig at ikke glassbollen rører vannet, og vannet skal ikke fosskoke.

Bland sammen melk og melis i en bolle. Ha oppi smør, visp, farge og eventuelt smeltet sjokolade eller kakaopulver. Hvis du ønsker en sjokoladekrem med en annen farge enn brun, så vil jeg anbefale å bruke hvit sjokolade. Miks på full speed i 10 minutt. Lurt å stoppe av og til å skrape ned fra kantene. Så er kremen klar, kan oppbevares lenge i kjøleskapet, bare husk at den må være romtemperert når du skal bruke den.


Etiketter: , , , , , , , ,