Bananbrød uten melk

Her er en super enkel oppskrift på bananbrød. Det hender ofte at bananene plutselig har fått litt for mange svarte flekker på seg. Da pleier vi å lage bananbrød. Ungene synes det er knallgodt og det holder seg flere dager i folie på kjøkkenbenken. Og det er mer stas når jeg legger et par skiver bananbrød i matboksen, enn hvis de får med en litt uggen banan i sekken.

OPPSKRIFT PÅ BANANBRØD UTEN MELK
2 godt modne bananer
3 ss sukker
2 ts vaniljesukker
1dl olje
2 egg
230 gram sammalt hvete finmalt (du kan og bruke vanlig hvetemel)
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts natron


Miks sammen bananene, sukker, vaniljesukker, olje og egg. Jeg bruker Kenwood maskinen min med vispen. Det skal bare blandes, det gjør ingenting om det er et par bananklumper. Bland sammen mel, bakepulver, salt og natron og tilsett i røra. Bland alt sammen. Smør en brødform med litt olje og tøm oppi røra. Stekes på 180 grader på nederste rille i 35-40 minutter. La det stå å avkjøle seg i ca 10 minutter før du tar den ut av formen og skjærer i den.

Etiketter: , , ,