Kjeks uten melk - rugkjeks med sjokoladesmak

Endelig helg og lørdagsmorgen! Denne uka har bestått av lange dager med jobb og barnas fritidsaktiviteter, så derfor har kjøkkenet blitt lite brukt. Men nå er det helg så meg og Tilde har kost oss i noen timer ved kjøkkenbenken. Plutselig her om dagen så oppdaget vi at kakeboksene var tomme! Her i huset har vi nemlig kaker eller kjeks i boksene året rundt, ikke bare til jul. Men nå har vi fylt opp lageret med rugkjeks med sjokoladesmak og hjertekjeks. Alle kjeksene er laget med rug og byggmel og ikke så mye sukker. Når man først lager kjeksene sine selv, så kan man i det minste lage de så sunne som mulig. Tilde har gjort jobben som deig-smaker underveis og godtkjent alt før det havnet på brettet.

OPPSKRIFT RUGKJEKS MED SJOKOLADESMAK
150g smør uten melk, romtemperert
100g sukker
2 egg (store)
200g rugmel finmalt
2 ss kakao (hvis du velger bakekakao så blir smaken sterkere, men du kan bruke o`boy også)
2 ts bakepulver
1 ts vanlijesukker
1 dl melis (skal ikke i røra, men brukes til å trille kjeksene i)

Pisk sammen smør og sukker til det blir hvitt. Pisk inn ett egg av gangen.
Bland det tørre i en bolle og deretter sammen med smøret.




Trill så kuler av deigen. Jeg bruker en teskje til å ta opp deigen med, så blir alle ca like store. Trill så kulene i melis. Legg de på et stekebrett med bakepapir og trykk de litt på toppen, sånn at de ikke er helt runde.
Stek de i 10-12 minutter på 180 grader midt i ovnen. Avkjøles på rist.




Hvis du har et syltetøyglass stående, så fyll det opp og du har en flott gave.

Etiketter: , , ,