Prinsessekake uten melk

Etter mange forsøk så klarer jeg endelig å lage en skikkelig god prinsessekake. Det krever litt tid og tålmodighet når man baker med gjær, men det er så verdt det når man kan sette seg ned å nyte smaken etterpå. Jeg prøver ikke å la dagen bli styrt av gjærbaksten, men heller å la den stå mens jeg gjør andre ting. Og det gjør ingenting om den hever lengre enn planlagt, så lenge den ikke kryper ut av bollen. Det blir litt grisete, og ja jeg snakker av erfaring. Men tilbake til prinsessekaka, som du kan lage med eller uten melkeprodukter. Hvis du ikke trenger å lage den uten melkeprodukter, så er det best å bruke en boks med ferdig vaniljekrem i kaka. Hvis du vil lage den melkefri, så må du lage vaniljekremen selv.

OPPSKRIFT PRINSESSEKAKE
75 g smør uten melk
3,5 dl havremelk
50 g gjær
1 egg
1 dl sukker
1 ts kardemomme
ca 500 g hvetemel

Fyll: 1 boks vaniljekrem eller 5 dl vaniljekrem uten melk
Pynt: melisglasur

Smelt smør og tilsett melk, var til 37 grader og rør inn gjæren. Tilsett egg, sukker, kardemomme og hvetemel og elt deigen sammen til den slipper bollen. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i minimum 40 minutter.
Legg bakepapir i bunnen av en kakeform på ca 24 cm. Ta ca 1/3 av deigen og dekk bunnen i kakeformen. Smør på et godt lag med vaniljekrem.
Kjevle ut resten av deigen til er rektangel. Smør på smør, dryss med sukker og kanel. Rull sammen og skjer opp som om du lager kanelboller. Plasser så bollene med god plass mellom hver, minst en cm. De må ha plass til å heve seg. Hvis du har for mange boller så kan du steke de som vanlige kanelboller. Så fyller du resten av vaniljekremen mellom bollene.
 Og lar den stå å heve i minimun 40 minutter et lunt sted og som du ser på bilde nedenfor, så begynner allerede bollene å få lite plass.
Nå skal den stekes på 180 grader, på nest nederste rille i 50-60 minutter. Men her kommer en viktig del av stekingen. Du må klippe til en bit med bakepapir som passer over kaka. Den skal dekke kaka under hele steketiden. Er du i tvil om den er ferdig, så stikk inn en pinne i midten og sjekk. Avkjøl den litt før du tar den ut av formen. Dekorer med litt melisglasur og nyt den mens du kan. For det kakefatet kommer til å bli tomt før du vet ordet av det. Slik ble min seende ut til slutt og den smakte helt fortreffelig.

Etiketter: , ,