Her
kommer oppskriften på ostekaka jeg serverte til svigerfar på bursdagen hans.
Denne gangen hadde jeg gjort meg litt ekstra flid med pynten, og må nok
innrømme at jeg ble veldig fornøyd. I denne oppskriften har men gele oppi
ostekremen og oppå toppen. Jeg synes det smaker best med bringebær eller
jordbærgele. Men absolutt smak og behag. Storesøster bruker kun sitrongele, da
blir den hakke skarpere i smaken. Gjør som du vil og pynt som du føler for.
Lykke til. NB! Denne kaka inneholder melkeprodukter.
DEN ostekaka
Bunn:
250
g digestive kjeks eller biksit kjeks. (jeg bruker det jeg har i skapet, blander
litt også)
150
g smør (her kan du velge selv, men er veldig godt med det røde meierismøret
-
Knus kjeksene og smelt smøret. Bland sammen og trykk forsiktig flatt i
en kakeform.
-
Det er lurt å bare bruke ringen til en kakeform som du setter rett på
fatet.
Ostekremen:
Kok
opp 1 boks gele sammen med 2,5 dl vann og avkjøl til ca romteperatur.
1
boks kremfløte
100
g melis
1
ts vaniljesukker
-
Pisk til krem
1
boks lettrømme
1
boks philadelfiaost
Saft
av ½ sitron (valgfritt)
-
Piskes godt
-
Bland så krem med osten og gelen i til slutt.
-
Hell over bunnen og sett i kjøleskapet.
Toppen:
-
Kok opp 1 boks gele med 4 dl vann og avkjøl til romtemperatur.
-
Hell over gele på kaka så du akkurat dekker over ostekremen.
-
Legg på den pynten du vil ha.
-
Hell over litt gele til og vent til gelen har stivnet. Det er viktig at
det ikke pynten blir dekket av gelen nå. Da vil den bare flyte opp. NB! Ikke
pynt med kiwi, da stivner ikke gelen.
-
Når gelen på kaka har stivnet, så heller du over resten av gelen du har
igjen og setter kaka kaldt.