Etter noen forespørsler om
oppskrift, så måtte jeg bare legge ut denne oppskriften. Dette må bare være verdens
beste sjokoladekake med en nydelig sjokoladekrem på toppen. Det er dessverre ikke
en sånn ”sleng alt oppi og miks” kake. Men den er absolutt verdt og bruke litt
ekstra tid på. Denne kaka er uten melkeprodukter, men allikevel saftig. Den tåler også godt å blir fryst. Lykke
til!
Tilde`s Sjokoladekake
med sjokoladekrem
Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl (100g) go green visp
120 g sukker
100 g sjokolade uten melk
125 g smør uten melk, romtemperert
1 ts vaniljesukker
- Ha "go green visp", egg og sukker i en kjele. Varm til den nesten koker under omrøring.
- Ta
gryta av plata og ha oppi sjokoladen i biter, smør i biter og vaniljesukker.
Rør til blandingen er glatt og klumpfri.
- Sett
den i kjøleskapet i minimum 2 timer, men helst natten over.
- Pisk den så opp med elektrisk mikser til den blir luftig og
lysere i fargen. Og den er klar til å helles over kaka.
Sjokoladekaka:
125 g smør uten melk
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver
- Separer
plommene og hviten fra eggene. Pisk eggehviten stiv og sett til side.
- Smelt
smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker.
- Hell
oppi bakebollen og pisk inn 4 eggeplommer.
- Ha
så i sukker, mel og bakepulver. Rør til blandingen er glatt og klumpfri.
- Vend
inn eggehviteskummet i røren.
- Så
heller du røren i en rund form på 24 cm, hvis du bruker en som er mindre så
faller kaken sammen i midten. Det er også lurt å legge bakepapir i bunnen av
formen.
- Stek
kaken på nest nederste rille i 30 - 40 minutter på 175 grader.
- Avkjøl
kaken. Hvis du vil kan du dele kaken i to og da ha noe av kremen inni. Ha
resten av kremen på toppen og stryk den ut så den renner litt ned på sidene.
Viktig av kaka er avkjølt. Det er fint å pynte med litt raspet sjokolade på
toppen.
- Tips:
Legg kaka opp ned på serveringsfatet, altså med bunnen opp. Da får du rette
fine kanter på kaka, og den ser skikkelig proff ut når den er ferdig pyntet ;)